Toimituskuntarekry

Haluatko olla mukana tekemässä uutta journalistista partiomediaa, jonka tavoitteena on edistää avoimuutta ja rakentavaa keskustelukulttuuria partiossa? Innostutko kirjoittamisesta, valokuvaamisesta, tai vaikka videoiden tekemisestä? Nautitko erilaisten ihmisten tapaamisesta ja heidän tarinoidensa kuulemisesta, tai onko syvällinen asioihin perehtyminen sinusta erityisen antoisaa? Kiinnostavatko ajankohtaiset kysymykset partiossa ja partion tulevaisuus? 

Jos vastasit KYLLÄ, tämä on tilaisuutesi! 

Toimituksen avoimet pestit

Haemme nyt toimituskuntaa vastaamaan uuden partiomedian toimittamisesta, sisältöjen tuottamisesta ja median visuaalisesta ilmeestä. Toimituskuntapestissä saat ainutlaatuista kokemusta journalistisesta työskentelystä ja monipuolisia mahdollisuuksia oman osaamisen kehittämiseen. Pestien sisältö määräytyy paljolti pestattavien omien mielenkiinnonkohteiden mukaan, ja toimitustyön luonteeseen yleisesti on mahdollista itse vaikuttaa, sillä olemme tekemässä jotain täysin uutta. Voit kertoa hakemuksessasi, paljonko aikaa haluaisit pestiin käyttää, olisiko se esimerkiksi viikoittaista toimitustyötä, satunnaisempaa juttujen kirjoittelua, tai jotain siltä väliltä. Varsinaista julkaisutoimintaa on tarkoitus aloittaa syksyllä 2024, ja sitä ennen toimittajat pääsevät mielenkiintonsa mukaan myös osallistumaan suunnittelu- ja konseptointityöhön.

Haemme toimitukseen seuraavia pestejä:

– Toimittaja (kirjoittaminen, videot, audiosisällöt jne.)

– Valo- tai videokuvaaja

– Markkinointivastaava (vastuualueena uuden median julkaisukampanja ja lukijoiden saaminen)

– Somettaja (sisällöt some-kanavissa)

– Verkkosivuston ylläpitäjä (sivuston ja muiden teknisten järjestelmien ylläpito ja kehittäminen)

– Ohjelmistokehittäjä (median sovelluskehitystiimiin kehittämään esim. mobiilisovellusta lehdelle)

Hae pestiin toimituskuntahaun lomakkeella osoitteessa https://forms.office.com/e/BPHccwLicm

Voit myös ilmoittaa kiinnostuksesta suoraan päätoimittajalle, joka vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiin.

Kysy lisää mistä tahansa pestistä päätoimittaja Otso Kurkelalta (otso.kurkela@partiojournalistit.fi, 040 1313001). Jos sinulla on idea, mitä muuta haluaisit mediassa tehdä, kerro siitäkin!

Odotukset pestissä

Toivomme, että olet kiinnostunut journalismista ja että sinulla on jo kokemusta tai olet motivoitunut oppimaan lisää esimerkiksi:

– kirjoittamisesta 
– valokuvauksesta tai kuvittamisesta
– taittamisesta
– audio- ja videosisältöjen tuottamisesta tai
– sosiaalisen median sisällöntuotannosta

Tärkeintä on, että haluat olla mukana edistämässä laadukasta keskustelua partiossa journalismin keinoin. Tehtävässä on eduksi, jos sinulla on näkemystä, millaisista asioista partiossa tulisi enemmän puhua, mitä nostaa esille ja mitä kehittää. Myös kiinnostus partiopäätöksentekoon on hyödyksi. Pesti ei vaadi aikaisempaa partiokokemusta, ja haluamme kannustaa erilaisista taustoista tulevia ja eri-ikäisiä henkilöitä lähtemään mukaan toimintaan. Pestissä onnistumisessa tukena on koko muu toimituskunta sekä taustayhdistys, josta löytyy myös alan ammattiosaamista. Mukaan voi lähteä matalalla kynnyksellä

Kyseessä on vapaaehtoistehtävä, josta ei makseta palkkaa tai palkkiota.

Lisätietoa hankkeesta

Mikä ihmeen Partiojournalistit ry?
Partiojournalistit ry on itsenäinen yhdistys, joka perustettiin helmikuussa 2023, ja sen tarkoituksena on julkaista riippumatonta journalistin ohjeisiin ja Julkisen sanan neuvoston periaatteisiin sitoutunutta journalistista partiomediaa. Yhdistys toimii yhteistyössä Suomen Partiolaisten kanssa, ja tämän hallinnollisen järjestelyn on tarkoitus turvata uuden verkkomedian journalistinen riippumattomuus. Partiojournalistit neuvottelee parhaillaan yhteistyön yksityiskohdista SP:n kanssa. 

Mihin tarvitaan uutta partiomediaa?
Journalistista partiomediaa tarvitaan edistämään rakentavaa keskustelua partiosta ja laajemmin partioliikkeestä, ylläpitämään avoimuutta ja tarjoamaan monipuolisia näkökulmia ajankohtaisiin asioihin partiossa. Koemme, että journalistinen partiomedia on paitsi partioliikkeen myös jokaisen partiolaisen etu. 

Heräsikö kysymyksiä?
Mikäli sinulla heräsi kysymyksiä, joihin haluaisit vastauksia ennen mahdollista hakemuksen jättämistä, voit esittää niitä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@partiojournalistit.fi tai laittamalla viestiä päätoimittaja Otsolle (otso.kurkela@partiojournalistit.fi, 040 1313001).
www.partiojournalistit.fi